19 juni 2021
09:00

Täby FK 31

Referat: IF Brommapojkarna 13 - Täby FK 31

Vårsäsongs sista match i svår serie spelas tidigt på dagen i – för svenska förhållanden – rejäl sommarvärme. För andra gången ställer vi upp med 100% eget manskap, dvs inga inlånade spelare från laget vi delar serien med. Och matchen är jämn, och känslan på tränarbänken är att vi har övertaget. Och vi tar också ledningen efter en elegant djupledsboll från Oskar till Max som lägger till Adrian.

I andra halvlek ökar vi till 2-0 och matchen är i våra händer. Men så slipper vi till Täby på en kontring, där de utnyttjade att vi inte hade täckning bakåt för defensiva spelare som gick upp i anfall. Sen gör Täby 2-2 efter ännu en lång boll och misstänkt offside, men det är inte så mycket att göra åt. Och matchen är vidöppen igen.

I tredje period får vi ett mål bortdömd för offside. Givetvis var det ingen i vårt lag som kände att det var korrekt. Vi fortsätter att ge bort hörnor och till slut gör Täby mål när det är åtta minuter kvar av matchen. Vi jagar på och är ganska nära oavgjort, men med sista spark på bollen gör Täby 2-4 och det är god natt innan det ens blivit lunchdags denna lördag. En besvikelse såklart, men det är sånt som händer. Vi tar med oss några lärdomar härifrån och ser fram emot att spela träningsmatcher i Dalarna om några veckor. Vi möter samma Täby-lag borta i augusti och då satsar vi på revansch.